Mexicaans gerecht, ideaal om met kliekjes te maken.
Verhit 1 eetlepel olie in een grote wokpan. Snijd ondertussen de rode ui, peper, tomaat en andere kliekjes in stukjes als je deze hebt.
Als de olie heet is doe je je al je kruiden, behalve de suiker in de wokpan. Mix dit goed.
Nu kun je je ui, knoflook (uit de knoflookpers) en rode peper in de pan doen. Als je koriander gebruikt kun je nu ook de steeltjes fijn snijden en in de pan doen. Zet nu ook de oven aan op 200 graden celsius.
Na een paar minuten kun je je gehakt, tomaten, en andere kliekjes erbij doen, totdat dit goed doorbakken is.
Dan voeg je de passata toe. Het moet een beetje nat blijven, dus voeg eventueel wat meer toe. Proef dit en voeg eventueel meer kruiden en de suiker toe als je wilt. Laat dit nu even sudderen.
Nu leg je de eerste tortilla op een bakplaat of in een bakvorm. Hier bovenop komen de bonen.
Nu leg je de tweede tortilla erbovenop, hierop leg je de mais.
Nu leg je de derde tortilla erop, hierop komt de eerste laag saus. Herhaal dit totdat je geen saus of tortilla's meer over hebt. Let op, doe geen saus op de laatste tortilla.
Beleg je laatste tortilla met kaas. Ik gebruikte de vegan geraspte kaas van de AH en de Violife White Block.
Nu kan je tortilla taart in de oven, ongeveer 10-15 minuten op 200 graden celsius. Houd de taart goed in de gaten, zorg ervoor dat de randen niet verbranden.
Nu haal je de taart uit de oven. Beleg met toppings zoals cream cheese, koriander, avocado en een schijfje limoen. Eet smakelijk!