Het dagelijkse leven van een vegan

Witte chocolademelk met Baileys

Witte chocolademelk met Baileys

Al drink ik niet zo heel vaak Baileys, toch was ik erg blij om te horen dat er nu een vegan variant van is. Ik vind Baileys op z’n tijd echt lekker, zeker in de koffie of warme chocolademelk. Ik kon dan ook niet wachten om deze variant te proberen. Deze variant is bij de bekende drankwinkels te koop, waaronder Gall &Gall. Ik heb mijn fles besteld bij DrankDozijn.nl voor €17,95.

De smaak is ongeveer hetzelfde, maar je proeft duidelijk meer een amandelsmaak. Ook is hij is minder romig dan de normale Baileys. Je kunt het vergelijken met de normale Ben&Jerry’s en de vegan variant hiervan. Je proeft toch dat er iets anders is, al lijken ze qua smaak erg op elkaar. Ik ben in ieder geval super blij dat ik nu ook weer van Baileys kan genieten.

Voor dit recept maak ik eerst zelf witte chocolademelk. Dit is eigenlijk mijn favoriete warme chocodrank, maar het heeft even geduurd tot ik een simpel recept had bedacht. Nadat ik de witte chocoladehartjes had gemaakt, had ik wat ingrediënten over. Ik heb hiermee wat geëxperimenteerd en volgens mij komt dit recept vrij dicht in de buurt van de echte witte chocolademelk. Ook is het niet moeilijk om te maken en heb je niet veel ingrediënten nodig. De cacaoboter kun je online bestellen of kopen in sommige filialen van de AH.

Voor de slagroom kun je Alpro om op te kloppen gebruiken, of je kunt kokosroom gebruiken. Kokosroom (coconut cream) kun je meestal wel in de supermarkt vinden. Ik haal de mijne meestal bij de toko. Om de kokosroom- slagroom te maken laat je de room eerst een nacht in de koelkast staan. Wanneer je het wilt gebruiken schep je de dikke substantie uit het blik en dit klop je met mixer op. Als je wilt kun je hier nog suiker of cacaopoeder aan toe voegen. Vervolgens schep je dit op je chocomelk en doe je de toppings erop. Ik heb er zelf voor gekozen om karamelsaus als topping te gebruiken. Ik ben nog steeds op zoek naar vegan marshmallows of kleine stukjes fudge die niet de hoofdprijs kosten, hopelijk vind ik deze snel zodat ik nog meer kan genieten.

Witte chocolademelk met Baileys

Ingredients

 • 1 theelepel cacaoboter
 • 1 theelepel kokosboter
 • 1 theelepel suiker Ik gebruik rietsuiker
 • 1 mok veganistische melk Bijvoorbeeld rijst-, amandel- of kokosmelk
 • 1 shotglaasje Baileys
 • 25 milliliter slagroom Bijvoorbeeld Alpro om op te kloppen

Instructions

 1. Verwarm de melk zodat deze goed heet is (dit kan gewoon in de magnetron).

 2. Voeg als eerste de cacaoboter, kokosboter en suiker toe. Roer zodat deze oplost.

 3. Voeg hierna de Baileys toe. Meer of minder Baileys mag altijd natuurlijk.

 4. Als je wilt kun je nog slagroom toevoegen. Klop deze met de hand of met de mixer een paar minuten goed op.

 5. Doe er nu nog wat toppings op als je wilt en geniet ervan!

Geen 18? Geen druppel!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *