Het dagelijkse leven van een vegan

Smeuïg bananenbrood

Smeuïg bananenbrood

Ik maak regelmatig zelf bananenbrood. Het is voedzaam en makkelijk mee te nemen, de ideale snack tussen de lessen door op school of voor het sporten. Ik had nog nooit een recept gevolgd, meestal prak ik een paar bananen en doe daar meel en vegan melk door. Toch wilde ik dit recept uit Bosh! graag eens proberen. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Dit is echt het smeuïgste bananenbrood ever. Volgens Bosh! kan dit ook als ontbijt, maar ik vind persoonlijk dat er nog best wat suiker in zit. Daarom eet ik het liever gewoon als snack.

Zie je hoe smeuïg het is? Ik krijg alweer zin als ik ernaar kijk…

Je kunt onderstaand recept volgen, maar als je het jezelf makkelijk wilt maken kun je ook een kant en klaar pak bananenbrood kopen, bijvoorbeeld bij de Lidl. Hier zitten het meel en de (vegan) chocoladestukjes al bij. Je hoeft dan alleen bananen en een vegan variatie voor ei toe te voegen. Een vegan ei maak je door 1 theelepel chiazaad te mengen met 1 eetlepel water en dit 5 minuten te laten staan (dit is 1 ei). Verder kun je ook 1 cupje appelmoes aan je mengsel toevoegen, dit staat ook gelijk aan 1 ei. Ik maak meestal een cakeblik vol, snijd dit in plakjes en vries het dan in. Dit kun je ook prima meenemen als je naar een verjaardag moet als vegan lekkernij. Eet smakelijk!

Bananenbrood

Servings 10 plakjes

Ingredients

  • 250 gram meel
  • 30 gram rietsuiker
  • 30 gram witte suiker
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 0.5 theelepel bakzout (ook wel baking soda genoemd)
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.5 theelepel koekkruiden
  • 110 gram plantaardige boter
  • 3 rijpe bananen
  • 60 milliliter amandelmelk
  • 1 theelepel appelazijn
  • 1 theelepel vanille extract
  • 60 gram donkere chocoladestukjes

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe alles, behalve de chocoladestukjes, bij elkaar en mix goed. 

  2. Doe nu de stukjes chocolade erbij en roer het mengsel even door. 

  3. Doe het mengsel in een cakeblik en zet in de oven. Bak voor ongeveer 50 minuten. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *