Het dagelijkse leven van een vegan

Pumpkin spice pannenkoeken

Pumpkin spice pannenkoeken

Kikkererwtenmeel pannenkoeken zijn mijn favoriete ontbijt. Het is super simpel; je mixt wat kikkererwtenmeel met vegan melk en je bent klaar. Deze pannenkoeken zijn een variant hierop. Je voegt namelijk flink wat pumpkin spice kruiden en kaneel toe. Deze pumpkin spice pannenkoeken duren iets langer om te maken, maar zijn net wat dikker en smaken eerlijk gezegd ook 10 keer beter. Pumpkin spice is mijn all time favorite drankje bij de Starbucks, maar gelukkig zijn deze pannenkoeken gezonder, er zit namelijk niet zo veel suiker in en de bananen en het kikkererwten meel maken het een vullend ontbijt.

Je kunt het beste hele rijpe bananen kopen. Ik haal de mijne altijd bij de Turkse supermarkt, hier zijn ze bijna altijd rijp en ook het goedkoopst. Ik ben ook een echte bananeneter, dus een tros is altijd zo op. Kikkererwtenmeel kun je soms ook bij de Turkse supermarkt kopen en anders bij de Ekoplaza, Holland & Barrett of online op Bodyenfitshop.nl.

Ik heb mijn pannenkoeken versierd met soja yoghurt, cacao nibs en pumpkin spice kruiden. Je kunt er van alles op doen, iets zoets is ook super lekker. Verder vullen de pannenkoeken goed, ongeveer 2 pannenkoeken per persoon is genoeg. Je kunt het pannenkoeken mengsel ook de avond van tevoren maken als je in de ochtend weinig tijd hebt. Roer het doen even goed door in de ochtend.

Pumpkin spice pannenkoeken

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 10 pannenkoeken

Ingredients

  • 235 ml Sojamelk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2-3 rijpe bananen
  • 1 theelepel vanilla extract
  • 235 gram kikkerewrten meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel bak soda
  • 1 eetlepel pumpkin spice kruiden
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 eetlepel vegan boter

Instructions

  1. Doe de sojamelk en het citroensap in een kom, mix dit en laat 5 minuten staan. 

  2. Mix het meel met het bakpoeder, baksoda, kruiden en zout. 

  3. Pureer de bananen in een grote kom. Voeg de vanille toe en sojamelk toe. Mix goed. 

  4. Zet een pan op het vuur, de temperatuur moet ongeveer medium hoog zijn. Voeg ondertussen het meel aan de natte ingrediënten toe. 

  5. Bak nu de pannenkoeken. Ze gaan vrij snel, dus houd ze goed in de gaten. serveer met vegan slagroom of yoghurt, cacao nibs, karamelsiroop of iets anders wat je lekker vindt. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *