Pumpkin spice French toast

Dit recept van Pumpkin spice French toast komt uit Real Food, Really Fast van Hannah Kaminsky. Zoals de titel al verraad zijn dit makkelijke, snelle recepten. Soms wil je gewoon lekker eten, zonder dat je hiervoor lang in de keuken hoeft te staan. Deze wentelteefjes zijn door de toevoegingen van specerijen net iets anders dan de normale versie, voor mij is dit echt het ultieme zondag-ontbijt-op-bed-dag-recept. Dit kun je natuurlijk ook prima op Moederdag aan je moeder serveren!
Ik heb voor dit recept ongesneden spelt brood gekocht, dan kun je zelf bepalen hoe dik je je wentelteefjes wilt hebben. Voor een gezondere versie snij je de plakken wat dikker en voeg je wat minder suiker toe. Als je geen koffie poeder wilt gebruiken, kun je ook plantaardig koffie poeder gebruiken. Dit heb ik ook gebruikt en smaakt prima. Klik hier als je hier meer over wilt weten. De wentelteefjes zijn vrij vullend, reken per persoon 2 boterhammen, 3 als je meer honger hebt. Serveer met een verse fruitsalade en je hebt een super-de-luxe ontbijt. Eet smakelijk!
Pumpkin spice french toast
Ingredients
- 8 dikke boterhammen
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel koffiepoeder
- 1/4 theelepel gember
- 1 theelepel koekkruiden/speculaaskruiden
- 1/8 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel zout
- 150 gram pompoenpuree
- 115 milliliter vegan melk
- 1 theelepel vanille extract
Optioneel
- poedersuiker, stroop, whipped cream, vers fruit
Instructions
-
Doe alle kruiden, suiker en de pompoenpuree bij elkaar, meng dit goed. Doe als laatste de melk en vanille extract erbij.
-
Verwarm je pan en roer de mix nog een keer goed door.
-
Dip je brood in de mix, zorg ervoor dat je hele brood bedekt is met het mengsel. Doe de snee brood in de pan, bak deze voor ongeveer 3-5 minuten per kant.
-
Serveer eventueel met toppings.