Het dagelijkse leven van een vegan

Maaltijdsoep

Maaltijdsoep

Nu het weer wat kouder is, krijg ik gelijk zin in de winter. Lekker in bad, weer mijn mooie truien uit de kast halen, en natuurlijk ook lekker eten. Ik houd van echt wintervoedsel, zoals de shepherd’s pie. Na mijn verjaardag kreeg ik zin in een lekkere dik maaltijdsoep. Gelukkig hadden we nog linzen en aardappels, dus die heb ik gebruikt.

Ik heb wel gemerkt dat je niet zuinig moet zijn met de kruiden. Je moet echt flink wat toevoegen, anders is het een saaie soep. Ik koop kurkuma trouwens bij Holland & Barrett, de capsules kun je openmaken en door de soep doen. Je kunt het ook in een potje kopen.

Ik serveerde er pita broodjes bij, bij de Lidl hebben ze nu speciale, Griekse, pita broodjes. Hier zit ook kurkuma in, dus dat matcht wel lekker. Je kunt ook normale broodjes eten, en bijvoorbeeld besmeren met pindakaas.

De soep is trouwens best makkelijk te maken. Je moet even de aardappels gaar koken, daarna kun je de pan op laag vuur laten staan en bijvoorbeeld gaan Netflixen. Eet smakelijk!

Maaltijdsoep

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4

Ingredients

  • 100 gram rode linzen
  • 100 gram groene linzen
  • 5 aardappels
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theelepel komijnzaad (of komijnpoeder)
  • 1/2 theelepel chili-vlokken
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel peterselie

Instructions

  1. Breng water aan de kook in een grote pan, ongeveer 1,5 liter.

  2. Snijd de ui en wortels en schil de aardappelen. 

  3. Als het water kookt, doe je de linzen, aardappelen en wortels in de pan. Laat even koken, zet na ongeveer 7 minuten op een laag vuur. 

  4. Snijd nu de ui. Het hoeft niet heel fijn. Voeg deze, samen met de tomaten, ook toe. 

  5. Verwijder de schil van de knoflook en gember en voeg ook toe, eventueel met behulp van een knoflookpers. 

  6. Voeg nu al het andere toe. Dus de olijfolie, het bouillonblokje en alle kruiden. Proef of de kruiden genoeg zijn, anders voeg je meer toe. Het bouillonblokje zorgt voor een zoute smaak, eventueel kun je nog wat (zee)zout toevoegen. 

  7. Laat de pan op het lage vuur staan, minimaal een half uur, zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Pureer nu alles met een staafmixer (als je deze niet hebt, kan het ook met een aardappelstamper). 

  8. Verwarm nog even voordat je hem serveert. Serveer met pita brood of salade. 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *