Het dagelijkse leven van een vegan

Food diary July

Food diary July

Wat gaat de tijd hard, het is alweer augustus! Ik heb mijn best gedaan om in juli zo veel mogelijk foto’s te maken van mijn eten, zodat ik deze nu met jullie kan delen in deze food diary. Het is en was natuurlijk super warm en met dit weer eet ik altijd wat minder dan normaal. Toch heb ik veel lekkere dingen gegeten. De foto’s van de maaltijden zijn trouwens niet per dag, aangezien ik veel hetzelfde eet.

Deze repen van Body en fit vind ik super lekker, en bevatten ongeveer 20 gram proteine per reep! Ik eet deze graag na het het sporten. Het is de Vegan Protein Bar (link) in de smaak Strawberry.

Met dit weer is koud eten ook erg fijn. Dit recept van Albert Heijn kwam voorbij op mijn Instagram. Er zitten crunchy wasabi ballen in, die had ik nog nooit gehad maar zijn erg lekker. Hier vind je het recept.

Meal prep time! Links zie je soja yoghurt met fruit, recht een mengsel van paprika, vegan gehakt, zwarte olijven en groene pesto. Ik had dit nog over van andere maaltijden en gooide het gewoon bij elkaar, gelukkig was het erg lekker.

Koude pasta salade met tomaten, spinazie en pesto als lunch.

Een tijdje terug ben ik gestopt met alle zoete dingen die ik als ontbijt at, zoals schuddebuikjes en hagelslag. Ik maak nu de avond van te voren zo’n soort kom klaar, met yoghurt, vers fruit, haver, lijn- en chiazaad, cacao nibs en pindakaas. Het vult erg goed en is een stuk gezonder. Ik moet ook zeggen dat ik steeds minder trek krijg in al die zoete dingen, al eet ik ze nog wel af en toe hoor.

Snack time! Deze proteïne chunks van TREK haal ik bij Holland & Barrett, lekker na het sporten.

Ontbijt; kikkererwten pannenkoek (kikkererwtenmeel en vegan melk) en een kom met yoghurt, fruit en proteïne poeder.

Eindelijk heb ik de vegan Cornetto’s geproefd! Ik proef eigenlijk geen verschil met de echte, mijn vriend ook niet. De ijskoffie was ook lekker maar niet zo speciaal. Dan maak ik hem liever thuis, dat is goedkoper natuurlijk. Ik dacht trouwens dat het “matcha” smaak was, dat groene bittere poeder. Bleek het gewoon Mocha te zijn haha.

Favoriete snack: Hummus. Dit grote blik komt van de Turkse supermarkt, voor maar 90 cent. Het liefste dip ik er paprika in.

Deze muffin komt van De laatste Kruimel in Amsterdam. Ik was samen met mijn vriend (die geen vegan is) op Vegan food trip als vakantie. We zijn naar Mr. & Mrs. Watson gegaan, gespecialiseerd in vegan kaas. Het was erg lekker en niet eens zo heel duur, een aanrader dus! Ik wilde ook nog vegan kaasjes meenemen, maar die waren helaas al op… Moet ik toch nog een keer terug.

Ik had de Sloppy Cheese steak bun bij Mr. & Mrs. Watson in Amsterdam. Hij ziet er “normaal” uit, maar hij was zooooo lekker! Echt, alleen dit al was een trip naar Amsterdam waard. Ook was het niet zo duur, dat is ook schaars in Amsterdam.

Het toetje bij Mr. & Mrs. Watson. Ik kreeg hem niet zo goed op de foto, sorry. We deelden een tiramisu en een brownie. De brownie was gewoon lekker, de tiramisu niet normaal goed! Ik ben hem nu thuis aan het maken (of althans, een variant), dus ik deel mijn recept snel met je.

De volgende ochtend in Amsterdam; pannenkoeken tijd! Dit was bij Happy Pig. Lekker en genoeg vegan opties (wel allemaal zoet). Het bord en het bestek was van papier, je kunt niet zitten vanwege de drukte (wij kwamen op maandag rond 12 uur) en het is warm (ze hebben een open keuken). Wij waren ongeveer 25 euro kwijt voor twee pannenkoeken en een matcha latte. Het was wel heel lekker, maar dus wel vrij prijzig.

Weer thuis maakte ik een vegan tosti met Wilmersburger kaas, die ik tegenkwam in de Appie (met korting!). Hij smelt niet echt, de smaak is mwa. Maar goed, ik heb het geprobeerd.

Dit lijkt op een tosti met ketchup, maar is een tompoes! Met vegan bladerdeeg (even in de oven) en zelfgemaakte room (custard poeder aangemaakt met soja melk). Daarbovenop poedersuiker met kleurstof, volgende keer gebruik ik een andere kleur.

Met deze hitte drink ik het liefste water met munt en citroen.

Nog een foto van de Amsterdam food trip. Dit was bij Los Pilones. Ze hebben vegan opties, helaas geen vegan toetje. Ik deelde een Margaritha, die drink ik niet vaak en was wel lekker voor af en toe. We hadden ook bij Chiapas geluncht, niet echt een restaurant. Dat was ook lekker (ik had gefrituurde aubergine), maar de porties waren daar klein! Zelfs voor mij was het te weinig, dat wil wat zeggen.

Zelf een pizza gemaakt met de Wilmersburger kaas.

Dit was bij de Vegan Junkfood Bar, een aanrader! Wel prijzig hoor, maar dat hoort bij Amsterdam denk ik… Dit was de kapsalon, die is rond de 11,50 euro. Wij deelden hem als late lunch.

Weer thuis at ik tortilla’s met falafel. Ik maak hierbij zelf de knoflook saus, gewone vegan mayo en wat geperste knoflook erdoor.

Ijsje bij het Ijscuypje in Amsterdam. Ze hebben meerdere vestigingen. Het zwarte hoorntje is vegan. De chocolade smaak was zo romig! Ze hebben verder nog meer sorbet smaken die vegan zijn, dit was passievrucht.

 

Zo, dat was hem weer! Juli was een lekkere maar zeker ook duurdere maand door het tripje naar Amsterdam. In augustus blijf ik gewoon thuis, al heb ik wel een lunch gepland staan bij het Happiness café, zin in! Ik wens je een fijne maand.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *