Het dagelijkse leven van een vegan

Diary augustus: Druk druk druk

Diary augustus: Druk druk druk

Hallo! Weer een nieuwe diary, van de eerste weken van augustus alweer. Ik heb een paar drukke weken voor de boeg. De meeste van jullie zullen wel weer begonnen zijn met school of werk, maar ik vertrek pas begin september naar Leeds voor mijn studie. Dat betekent dat ik nu aan het inpakken ben. Ik begin ook een beetje te stressen, maar heb er ook super veel zin in natuurlijk!

Nog steeds mijn all-time-favorite ontbijt: vegan yoghurt met fruit en (extra proteïne) muesli. Hier zit trouwens natuurlijk kleurstof doorheen, dat had ik een paar maanden geleden besteld bij Magioni (ja, die van de pizza’s haha).

Ik kan het me nu eigenlijk al niet meer voorstellen, maar een paar weken terug was het nog boven de 35 graden. We aten toen veel van deze bowls, vooral met lekkere koude ingrediënten. Hier zitten artisjokharten uit de oven in.

“Cheesecake” ijs gemaakt, het recept komt van The green happiness (via Instagram te vinden). Het was wel lekker, maar ik zou het niet snel nog een keer maken.

Nog een foto van toen het zulk warm weer was. Dit keer een ijskoffie met een heerlijke Nakd bar (en Suits natuurlijk). Crunch bars zijn mijn favoriete bars van Nakd, maar deze gaan uit het assortiment! Nee! Ik kocht een hele doos van deze repen voor 5 euro bij de Sligro, dat was een geluksmomentje haha. Hopelijk komen de andere crunch bars ook nog in de aanbieding, dan ga ik even inslaan.

Pizza, de bodem komt van de Lidl. Hij was lekker! Ik had hem nog verder belegd met ananas (#TeamAnanasOpPizza), tomaat en artisjok.

Een aanrader voor vegan lunch in Eindhoven: The happiness kitchen. Dit zijn vegan pannenkoeken met Oreo’s. Niet super gezond, maar dat hoeft ook niet altijd.

Ik was hier voor het eerst wezen lunchen trouwens, met een vriendin. De menukaarten liggen binnen, wij zaten buiten. Ik ga eerst bestellen (je staat in een rij voor de kassa), dit duurde denk ik zo’n vijf minuten. Toen ging mijn vriendin naar binnen om te bestellen. Ik vond het erg lang duren, dus ik zat maar wat te Instagrammen. Toen duurde het nog langer… Ik denk dat ze uiteindelijk wel 20 minuten binnen heeft gestaan! Omdat de kaarten niet op tafel liggen gaat iedereen pas bij de kassa bedenken wat ze willen eten… Niet erg handig. Ook duurde het even voordat ons eten kwam. En dan was het nog niet eens zo druk. Wel een aanrader dus, maar niet als je haast hebt.

Ik ben nu trouwens bezig met het maken van eten voor mijn verjaardag. Eerst is er een brunch, en deze pannenkoeken staan op het menu (naast scones, croissants en wafels). Zin in!

Nog meer bowls. Hier vind je het recept.

Aardbeien als ontbijt, een feestje.

Nog een aanrader in Eindhoven: Onder de Leidingstraat, op Strijp-S. Hierboven zie je het vegan taartje, hieronder het broodplankje.

Pannenkoeken! Deze zijn gemaakt van kikkererwtenmeel en amandelmelk. Gevuld met pindakaas en schuddebuikjes, smullen.

Boodschappen doen bij de Lidl. Ze hadden veel vegan dingen afgelopen weken. De hummus chips vond ik trouwens niet zo…

Op 11 augustus was ik samen met mijn broer naar het Vegan festival in Amsterdam gegaan. Het was leuk, maar zoals verwacht wel duur. Ook waren de donuts helaas op, die heb ik niet kunnen proeven. Later las ik dat er ook een paar dingen niet vegan waren, zoals de mayonaise bij een kraam. Dit was de eerste editie, hopelijk wordt het de volgende jaren alleen maar beter.

Lekkere wrap bij het Vegan food festival (geen idee meer bij welke kraam helaas).

Milkshake met soja ijs en Oreo stukjes.

Happy face!

Lekkernijen van Sharp Sharp. Alles zag er zo lekker uit, maar ik heb niks gekocht.

Alles ziet er zo mooi uit!

Deze zijn lekker, kokosballen van Madame Cocos. Ik had de smaak lemon curd, een aanrader. Ik sprak een man op de Feelgood markt op Strijp-S, hij vertelde me dat hij deze binnenkort ook gaat verkopen. Op het Vegan food festival kostten ze zes euro voor vijf ballen, dat is ook een leuke prijs. Hopelijk kan ik deze dus snel weer kopen, deze waren snel op haha.

Zie je? Een soort kokosmakron-achtig deeg, met lekker frisse citroen erdoorheen.

En een ijsje na. De bovenste was gember smaak, geen aanrader helaas. Aardbei (geloof ik) was wel erg lekker.

Awkward posing. Ik was trouwens op de skates, dus deze sportieve outfit is naast heel esthetisch ook heel erg handig om in te bewegen. De shorts zijn gewoon een afgeknipte legging trouwens, dikke tip. Het t-shirt komt van de (toen nog) Koninginnedag, het tasje van Marktplaats. De legging en pet zijn tweedehands. Alles bij elkaar was nog geen vijf euro.

Ik kan iedereen aanraden om eens lekker tweedehands te gaan shoppen. Ik ga regelmatig naar de Ijhallen in Amsterdam, maar je kunt ook in je eigen buurt op zoek gaan. Daarnaast werk ik in een tweedehands kledingwinkel en daar neem ik wel eens wat van mee. We consumeren met z’n allen gewoon te veel, terwijl er zoveel leuke spullen te vinden zijn in tweedehandswinkels!

Scones gebakken, een van mijn favorieten.

En nog meer ijs… Dit was bij ijssalon Kees in Eindhoven. De dag daarna was ik naar Strijp-S, bij ijssalon Intelligentia. Ik stond maandagmorgen op met zoveel buikpijn, dat had ik in lange tijd niet meer gehad. Toch iets te veel van het goede denk ik.

Dit was nog van afgelopen zaterdag, een vegan pizza met kipstuckjes en geroosterde paprika (wel uit een pot, lekker lui).

Zo, ik heb best veel slechte dingen gegeten. Zo zie je maar, vegan hoeft niet altijd gezond te zijn. Ik vier aanstaande zondag mijn verjaardag, en ik ben al de hele week lekkere dingen aan het bakken. Ik zal de lekkerste dingen met je delen.

Volgende week is mijn sportabonnement niet meer geldig (ik ga bijna iedere dag), dus dat is een mooi moment om écht te beginnen met het inpakken van mijn koffer. Het wordt steeds spannender hoor….Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *