Chocoladehartjes met frambozen-rozenvulling

Eén van de weinige dingen die ik mis als veganist, is om gewoon even naar de supermarkt te lopen en zo’n dikke doos bonbons te kopen, om die vervolgens in bed, in één keer leeg te eten. Gelukkig kun je nu die bonbons zelf maken, al heb je wel wat tijd en geduld nodig.
Voor deze bonbons heb je cacaoboter nodig, hier is vrij lastig aan te komen. Ik heb dit gekocht op De Notenshop.nl, aangezien het hier het goedkoopste was. Je kunt dit ook kopen bij reformwinkels of de chocolatier, maar let er op dat dit duurder kan zijn. Ik was €5,50 kwijt voor 250 gram, hier kwam nog €3,95 aan verzendkosten bij. Later kwam ik nog een pot cacaoboter tegen bij de AH, ik denk dat dit verschilt per filiaal.
Zoals je misschien al kunt zien zijn de bonbons bevroren. Dit komt omdat je de bonbons in twee stappen maakt: eerst de vulling, die je vervolgens in de witte chocolade dipt. Ik had hier maar de helft van de vulling in de witte chocolade gedipt, maar de vulling smelt vrij snel. Ik raad je aan om echt de hele vulling in de chocolade te dippen.
De vulling kun je natuurlijk aanpassen aan je wensen. Ik kan me voorstellen dat je ook een bosvruchten vulling kunt maken, van allerlei soorten bessen en bosvruchtenthee. Of een wat spicy vulling, die je krijgt door een theezakje chai tea te gebruiken. Ik zou zeggen, laat je creativiteit los!
Chocoladehartjes met frambozen-rozenvulling
Ingredients
Vulling
- 75 gram cashewnoten
- 1 eetlepel gedroogde rozenblaadjes Bijvoorbeeld om thee mee te maken
- 60 milliliter gekookt water
- 120 gram bevroren frambozen
- 50 gram kokosolie gesmolten
- 60 gram cacaoboter gesmolten
- 60 milliliter kokosboter gesmolten
- 1/2 theelepel puur vanille extract
Witte chocolade
- 120 gram cacaoboter gesmolten
- 80 gram kokosboter
- 70 gram cashew-boter
- 1/2 theelepel puur vanille extract
Instructions
Vulling
-
Doe de cashewnoten in een bakje en doe hier koud water bij. Dek ze af en laat ze minimaal 4 uur staan. Spoel ze hierna af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
-
Gebruik het kokend water om thee van te zetten. Doe de gedroogde rozenblaadjes in het water en laat het 4 tot 6 uur staan. Haal hierna de blaadjes eruit.
-
Doe de rozenthee, cashewnoten, frambozen, kokosolie, cacaoboter, kokosboter en vanille in een keukenmachine of blender. Maak hiervan een zo glad mogelijke crème.
-
Doe de vulling die je net gemaakt hebt in een vorm. Je kunt hiervoor hartjesvormpjes gebruiken, als je deze niet hebt gebruik je een ijsblokjesvorm. Zet dit in de vriezer voor minimaal 5 uur.
-
Haal ze hierna uit de vormpjes en leg ze op bakpapier. Zet ze terug in de vriezer.
-
Maak nu de witte chocolade.
-
Zorg ervoor dat je chocolade goed warm blijft. Als deze te veel afkoelt wordt hij hard. Gebruik een vork en dip de vulling in de witte chocolade. Laat dit hard worden en dip de bonbons nu nog een keer. Doe ze nog terug in de vriezer of wacht tot de bonbons uitgehard zijn.
Witte chocolade
-
Doe de cacaoboter, kokosboter en cashew-boter in een kom. Zet deze kom bovenop een pan met heet water die op het vuur staat. Voeg hier het vanille extract aan toe en blijf roeren totdat het een geheel is.