Het dagelijkse leven van een vegan

Cappuccino zonder melk en koffie & fudge

Cappuccino zonder melk en koffie & fudge

Het recept van de fudge vind je onderaan dit bericht.

“Goedemorgen, mag ik een cappuccino zonder melk en zonder koffie?” Euuhhh wat? Ja echt waar, dit is een van mijn favoriete ochtend drankjes geworden. Sinds een tijdje probeer ik minder koffie te drinken. Ik drink nu wel thee, maar zeker in de ochtend staat dit nog te ver af van mijn favoriete koffiedrank. Om dit “probleem” op te lossen drink ik nu koffie-zonder-koffie. Cafeïnevrije koffie is zeker ook goed, maar ik ging liever op zoek naar een meer natuurlijke drank. Ik heb inmiddels twee soorten koffie zonder koffie geprobeerd: Chikko Not Coffee Cichory, €5,99 voor 150 gram en A. Vogel Bambu Koffie, €4,99 voor 100 gram. Beide hebben als hoofdingrediënt geroosterde cichorei wortel. Aan de “koffie” van A. Vogel zijn ook andere ingrediënten toegevoegd, zoals tarwe, vijgen, gemoute gerst en eikels. Dit verklaart ook waarom die van A. Vogel wat zoeter is en die van Chikko wat bitterder.

Beide koffies komen in poedervorm en moet je aanlengen met water. Je kunt ze hierdoor makkelijk wat sterker of minder sterk maken. Ik schuim hierna de melk op (mijn favoriete veganistische melk is die van Oatly of Alpro Professional) en doe deze bij de koffiedrank. Serveer er wat vegan fudge bij en laat de dag beginnen!

5 from 1 vote
Print

Vegan fudge

Servings 20 blokjes

Ingredients

  • 60 gram kokosrasp
  • 120 gram pindakaas
  • 30 gram kokosboter
  • 5 eetlepels schenkstroop
  • 1 theelepel zout meer voor salted-caramel smaak

Instructions

  1. Mix alles goed door elkaar, het handigste is om een vork te gebruiken. Laat het nu hard worden in de koelkast. Als het goed hard is kun je er blokjes van snijden. Als variatie kun je bijvoorbeeld ook stukjes noot toevoegen.1 thought on “Cappuccino zonder melk en koffie & fudge”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *