Het dagelijkse leven van een vegan

Bananen scones (zonder suiker!)

Bananen scones (zonder suiker!)

 

Na een drukke decembermaand ben ik sinds januari weer terug op Nederlandse gronden. Ik moet zeggen dat het even wennen is, om de oude gewoontes weer op te pakken. Gelukkig heb ik nog vrij van mijn universiteit, dus ik kan rustig beginnen om weer in mijn oude ritme te komen.

Ik ben natuurlijk als eerste weer begonnen met sporten! Dat heb ik wel echt gemist. En ja, zelfs het fietsen ernaartoe. In Leeds en Florida is het niet echt gewoon om te fietsen. In Leeds pakte ik vaak de taxi, in Florida deden we alles met de auto. En dat merk je wel hoor, dat je ineens een stuk minder calorieën verbrand. Ik let nu een beetje op, maar ik doe niet aan diëten. Gewoon weer normaal doen en lekke gaan sporten, dan is dat extra gewicht er zo weer af.

Ik ben van plan nog een een artikel te maken hoe het was in de US, maar voor nu wil ik alvast dit recept met je delen. Ik heb al eens eerder een scone-recept gedeeld, deze vind je hier. Dit recept had ik al uitgetypt, maar ik had geen foto’s gemaakt (note to self: eerst foto’s maken, daarna eten). Deze foto’s komen dus van het andere recept af, maar deze bananen scones zien er toch wel hetzelfde uit. Ze zijn wat gezonder aangezien er geen suiker in zit, en ik vind ze zelfs wat lekkerder! Het is een prima ontbijt of je kunt ze meenemen als snack. Eet smakelijk!

 

Recept: Bananen scones

Maakt: 12 scones

Tijd: 30 minuten, waarvan 18 minuten oventijd

 

Wat heb je nodig:

2 overrijpe bananen

3/4 cup vegan melk

1 theelepel vanille extract

3 cups bloem

2 eetlepels bakpoeder

1/2 theelepel zout

1/2 cup boter

1 cup vers fruit

 

Instructies:

Zet de oven aan op 200°C.

Stamp de bananen fijn. Doe hier de melk en vanille bij en zet apart.

In een andere grote kom doe je nu de bloem en het bakpoeder, en mix het zout erbij.

Voeg hier de boter aan toe. Voeg de boter toe in kleine stukjes, die je met messen erin “snijd”. Je krijg dus een kruimelig beslag.

Voeg nu het bananenmengsel toe aan het kruimelmengsel. Kneed met je handen tot alles gemengd is.

Maak hier 12 scones van. Doe je fruit op de scones, en druk een beetje aan.

Bak nu voor 18 minuten, totdat ze lichtbruin zijn.

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *