Print

Shepherd's pie

Prep Time 45 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4

Ingredients

Pie

  • 200 gram groene linzen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui in blokjes
  • 2 tenen knoflook geperst/fijn gesneden
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 1 wortel grof gesneden
  • 200 gram paddestoelen
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 60 gram babyspinazie
  • verse tijmbladeren

Polenta

  • 1 liter groentebouillon
  • 170 gram polenta maismeel
  • 2 eetlepels tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels edelgistvlokken

Instructions

  1. Kook de linzen gaar en giet deze af. 

  2. Bak ondertussen de ui, knoflook en venkelzaadjes voor ongeveer 5 minuten in een grote pan.

  3. Voeg nu de wortel, champignons en tomatenblokjes toe. Laat ongeveer 10 minuten staan met de deksel op de pan. 

  4. Voeg de tomatenpuree toe en roer door.

  5. Voeg nu de linzen en spinazie toe en breng op smaak met peper en zout. 

  6. Maak nu de polenta. 

  7. Doe de inhoud van de pan in een ovenschaal en doe hier de polenta bovenop. 

  8. Zet dit in de oven, ongeveer 15 minuten op 180 graden. 

  9. Serveer met de verse tijmbladeren.

Polenta

  1. Breng de bouillon aan de kook. 

  2. Voeg nu rustig de polenta (maismeel) en de tijm toe. Blijf roeren.

  3. Draai het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten koken onder constant roeren. Voeg ondertussen de edelgistvlokken en tijm toe. Als het goed is dikt de polenta nu in.