Print

Vegan glutenvrij paasbrood

Ingredients

  • 225 Gram Glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 7 Gram Droge gist 1 zakje
  • 3 Gram Bakpoeder
  • 110 Ml Vegan melk
  • 50 Gram Kokosolie
  • 20 Gram Suiker
  • 1 Cupje Appelmoes
  • Rasp van 1 Citroen
  • 100 Gram Rozijnen
  • 150 Gram Amandelspijs

Instructions

  1. Laat de rozijnen minimaal een kwartier wellen.

  2. Meng het meel, de gist, suiker, bakpoeder en citroenrasp. 

  3. Smelt de kokosolie en mix dit met de melk. Voeg dit toe aan de droge ingrediĆ«nten. 

  4. Mix hier nu de appelmoes door. 

  5. Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze toe. 

  6. Mix het geheel goed, met een mixer of een vork. 

  7. Vul nu de helft van een cakeblik met het mengsel. Doe hier de amandelspijs op (je kunt gewoon stukjes afsnijden en deze erop leggen), en doe nu de andere helft van het mengsel hier bovenop.

  8. Bedek het brood met een handdoek en laat het rijzen voor 30 minuten. 

  9. Verwarm de oven op 190 graden Celsius en bak het brood in ongeveer 30 minuten.