Print

Dadar gulung

Veganistische flensjes met kokosvulling

Course Snack
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Servings 15 flensjes

Ingredients

Flensjes

  • 250 gram bloem
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 200 milliliter water
  • 10 milliliter pandan aroma
  • groene kleurstof

Vulling

  • 150 gram kokosrasp
  • 95 gram bruine suiker of palmsuiker
  • 200 milliliter water
  • 4 pandan bladeren

Instructions

Vulling

  1. Breng het water samen met de suiker en de pandan bladeren aan de kook.

  2. Wanneer de suiker is opgelost doe je de kokosrasp erbij. 

  3. Vermeng alles goed en laat het 5 minuten staan op laag vuur. Verwijder hierna de bladeren.

Flensjes

  1. Doe alle ingrediƫnten in een beslagkom en mix dit goed tot een glad beslag. Voeg de kleurstof toe als je je flensjes een diep groene kleur wilt geven.

  2. Doe een beetje olie in een pan en bak de flensjes zo dun mogelijk. Je moet ongeveer 15 flensjes uit je beslag kunnen halen. 

  3. Vul de minst mooie kant van je flensje nu met het kokosmengsel. Vouw het flensje als een envelop; op 1/3 van de onderkant verdeel je 2 eetlepels van de vulling. Nu vouw je onderkant om. Vervolgens vouw je de linker- en rechterkant naar binnen. Nu rol je je flensje helemaal op, vanaf de onderkant.