Print

Maaltijdsoep

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4

Ingredients

  • 100 gram rode linzen
  • 100 gram groene linzen
  • 5 aardappels
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theelepel komijnzaad (of komijnpoeder)
  • 1/2 theelepel chili-vlokken
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel peterselie

Instructions

  1. Breng water aan de kook in een grote pan, ongeveer 1,5 liter.

  2. Snijd de ui en wortels en schil de aardappelen. 

  3. Als het water kookt, doe je de linzen, aardappelen en wortels in de pan. Laat even koken, zet na ongeveer 7 minuten op een laag vuur. 

  4. Snijd nu de ui. Het hoeft niet heel fijn. Voeg deze, samen met de tomaten, ook toe. 

  5. Verwijder de schil van de knoflook en gember en voeg ook toe, eventueel met behulp van een knoflookpers. 

  6. Voeg nu al het andere toe. Dus de olijfolie, het bouillonblokje en alle kruiden. Proef of de kruiden genoeg zijn, anders voeg je meer toe. Het bouillonblokje zorgt voor een zoute smaak, eventueel kun je nog wat (zee)zout toevoegen. 

  7. Laat de pan op het lage vuur staan, minimaal een half uur, zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Pureer nu alles met een staafmixer (als je deze niet hebt, kan het ook met een aardappelstamper). 

  8. Verwarm nog even voordat je hem serveert. Serveer met pita brood of salade.