Print

Vegan tiramisu

Prep Time 40 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4 porties

Ingredients

Vanillecake

  • 120 milliliter sojamelk
  • 1 theelepel Appelcider azijn
  • 4 eetlepels Vegan boter
  • 1/8 theelepel zout
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 170 gram bloem
  • 1/2 theelepel Bakpoeder
  • 1/4 theelepel baksoda

Koffiesiroop (om de cake in te dompelen):

  • 150 milliliter koffie koud
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels Kahlua

Vegan Mascarpone vulling:

  • 5 eetlepels Cashewpasta
  • 80 milliliter gesmolten kokosolie
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 180 milliliter Sojamelk

Voor de vanillecrème:

  • 60 milliliter Sojamelk
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Voor de koffiecrème:

  • 1 eetlepel Kahlua
  • 80 milliliter Espresso koud

Extra:

  • Cocoa poeder
  • Vers fruit om erbij te serveren

Instructions

Voor de vanille cake: Zet de oven aan op 180 graden. Pak een schaal van ongeveer 20 x 15 centimeter.

  1. Doe de sojamelk en appelazijn in een kom. Klop dit door elkaar met een garde en laat 5 minuten staan. Doe de bloem, bakpoeder en baksoda bij elkaar in een andere kom. 

  2. Doe de boter, suiker en zout in een andere kom. Mix dit tot de boter luchtig wordt. Doe het vanillearoma er nu bij. 

  3. Doe hier nu voorzichtig het soja-azijn mengsel en het bloem-mengsel bij. 
  4. Doe dit nu op de schaal en bak voor ongeveer 20 minuten. 


Maak nu de koffiesiroop: Mix de koffie met de Kahlua en suiker tot de suiker opgelost is.

Maak nu de Mascarpone vulling: Doe de cashewpasta, kokosolie, zout, vanille en sojemelk in een kom. Mix dit tot het luchtig wordt.

  1. Verdeel dit in tweeën. Voor de vanillecrème voeg je 60 milliliter sojamelk toe en 1 eetlepel kokosolie toe. 

Voor de koffiecrème meng je de overige helft met Kahlua en Espresso.

Nu ga je alles samenvoegen. Pak een schaal of verschillende glaasjes. Snij de cake in stukken (gebruik de bodem van je glas). Dip dit in de koffiesiroop, niet te lang, anders valt het uit elkaar. Plaats dit op de bodem van je schaal of glas.

  1. Doe hier een dikke laag vanille creme en wat cacao poeder op en zet in de koelkast voor 10 minuten. 

  2. Voeg nu een laag koffiecrème toe, zet weer in de koeling voor 10 minuten. 

  3. Doe dit hele process nog een keer: Cake in koffie dippen, vanille- en koffiecrème toevoegen. Vergeet niet je tiramisu steeds in de koelkast te zetten tussen de lagen door. 

  4. Nu doe je als laatste wat cacao erover en zet je het in de koeling voor een paar uur zodat alles goed hard wordt. Je kunt het serveren met vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien of slagroom (Alpro om op te kloppen).