Print

Carbonara pasta

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4 personen

Ingredients

  • 6 grote paddestoelen bijvoorbeeld portobello's
  • 5 theelepels sojasaus
  • 20 milliliter ahornsiroop
  • 20 milliliter appelazijn
  • 20 milliliter olijfolie
  • 130 gram cashewnoten
  • 5 tenen knoflook
  • 190 milliliter vegan melk
  • 10 gram edelgistvlokken
  • 150 gram tofu
  • 300 gram spaghetti
  • 125 gram doperwten
  • 1 handje rucola

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. Snij de champignons in dunne plakjes. Doe hierna de sojasaus, ahornsiroop, appelazijn en olijfolie in een kom en meng goed. Doe de plakjes champignons in deze saus en laat deze even zo staan. 

  3. Kook water, doe de cashewnoten hierin en kook deze voor 15 minuten.

  4. Haal de champignonplakjes nu uit de saus en leg ze op een bakplaat of ovenschaal. Voeg hier de tenen knoflook aan toe en doe de rest van de saus eroverheen. Bak deze in de oven voor ongeveer 25-20 minuten. 

  5. Laat de cashewnoten nu uitlekken en doe ze in een foodprocessor of blender. Voeg hier de tofu, vegan melk en edelgistvlokken aan toe. Blend tot een mooie crème.  

  6. Kook de pasta nu gaar en voeg hier de doperwten aan toe (als deze nog moeten koken). Giet de pasta en doperwten af, maar laat een laagje water in de pan zitten. 

  7. Doe de crème nu bij de pasta en doperwten in de pan. Voeg de champignons toe en serveer met rucola.