Het dagelijkse leven van een vegan

Vegan verjaardag

Vegan verjaardag

Happy Birthday to me! 23 jaar alweer, wat gaat de tijd toch hard. Officieel ben ik 27 augustus jarig, maar ik vierde het dit jaar op 26 augustus. Ik heb niet veel bijzonders gedaan hoor, gewoon lekker (buiten!) genoten met mijn familie. Dit jaar was ook de eerste keer dat ik alles zelf gebakken had, en natuurlijk was alles vegan. Kijk je mee wat ik gemaakt heb?

Allereerst de brunch! Ik wilde graag met alleen mijn gezin (en vriend) ontbijten. Mijn moeder sport in de ochtend, dus dit werd een brunch, zo rond 11.00 uur. Dit was echt heel fijn, lekker rustig wakker worden en daarna al het lekkers bereiden.

De week van tevoren was ik al druk aan het bakken. De wafels en scones had ik al klaar, het enige wat ik hoefde te doen was pannenkoeken bakken en de croissants in de oven zetten. De croissants kwamen van de Aldi, het recept van de pannenkoeken vind je hier, hier is het recept van de wafels en hier is het recept van de scones (ik heb alleen rozijnen gebruikt in plaats van cranberry’s).

Vooral de wafels waren zo lekker! Ik was even bang dat ik nergens parelsuiker kon vinden, maar gelukkig vond ik deze bij de Boerenbond. Het was even fietsten, maar dan heb je ook wat. Je hebt wel een wafelijzer nodig, en deze wordt HEET. Ik had meer een soort tosti-ijzer verwacht, maar een wafelijzer is echt iets anders. Goed oppassen dus! Ik gebruikte twee lepels om het deeg in en uit het ijzer te krijgen, zo verbrand je je vingers niet.

Als beleg bij de brunch had ik Oreo’s, slagroom (Alpro), jam en chocolade.

Na de brunch kwam de familie en was het tijd voor taart en andere lekkernijen.

Dit zijn Lemon seed poppy muffins, hier is het recept. Erg lekker!

Deze vond ik wel oké, niet heel bijzonder. Het zijn Red velvet muffins, hier is het recept.

Deze appeltaart was dan weer wel heel erg lekker. Wat ik erg fijn vond is dat je bak en braad boter uit een fles gebruikt in plaats van een pakje boter. Zo hoeft de boter niet eerst te smelten, super handig. Hier is het recept.

Naast deze taart had ik ook nog rijstevlaai gemaakt (hier is het recept). Deze was de eerste keer mislukt. Volgens mij moet je rijst goed nat houden, en dus niet helemaal “droog” koken. Wij kookten hem de eerste keer tot een dikke pap, maar in de oven droogt hij nog meer uit. Er kwam een soort rubberen taart uit de oven, haha.

De tweede keer was de pap nog wel nat, maar nog steeds nét iets te droog. De binnenkant van de taart was lekker, de bovenkant weer een beetje rubberachtig. Let er dus op dat je de rijstepap niet helemaal doorkookt, maar lekker nat houdt. In de oven droogt hij nog flink.

Bovenop de (rubber)taart kwam nog slagroom, ik gebruikte die van Alpo soja. Deze was in Eindhoven nergens meer te krijgen, dus ik had al mijn boodschappen bij Jumbo besteld (daar hadden ze hem online nog wel). Dat was wel fijn, zo kun je ook op je gemak de ingrediënten bekijken. Ik vertelde dat deze boodschappen allemaal voor mijn verjaardag waren, en toen kreeg ik een bloemetje! Super lief!

Als hapjes had ik al hummus met stokbrood en groenten bedacht, maar tijdens het fietsen kreeg ik ineens zin in eiersalade. Dat had ik lang niet meer gehad, dat je ineens zin krijgt in iets wat eigenlijk niet vegan is. Ik zocht en kwam dit recept tegen. Ik had er eigenlijk niet zo veel vertrouwen in, ik was bang dat de tofu zou overheersen. Dit was totaal niet het geval! Mijn vader en ik vonden hem allebei naar ei ruiken, mijn tante vond dit niet, maar iedereen vond hem erg lekker. Aanrader dus! Kala namak (zwart zeezout) heb je wel nodig, in ieder geval voor de geur, maar is vrij lastig te vinden. Ik had hem een tijd terug al online besteld.

Toen bedacht ik zelf iets. Ik had vorig weekend kipstuckjes gehad, en bedacht me ineens dat ik hier wel een goede satésaus van kon maken. Heel simpel, gewoon saus uit een kuipje, kipstuckjes opbakken, gebakken uitjes erbij en klaar! Deze viel ook in de smaak, vooral bij de grootste vleeseter aan tafel 😉

Verder had ik nog bonbons van Lidl op tafel staan, de pure variant is ook vegan. Ook Oreo’s, en pure pindarotsjes van de Jumbo. En dat was het alweer! Iedereen vond het lekker en ik heb zelf een hele fijne verjaardag gehad.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *