Het dagelijkse leven van een vegan

Vegan Pasen

Vegan Pasen

Zoals je misschien al verwacht houd ik ontzettend van eten (wie niet?). Ik ben zelf niet gelovig, en daarom draait Pasen bij ons eigenlijk vooral om eten, en dan met name de brunch. Vorig jaar had ik al wat lekkere dingen gebakken, en dat ga ik dit jaar zeker ook doen! Ik heb hieronder een lijstje gemaakt met ideetjes voor een lekker Paasontbijt of Paasbrunch.

Croissants

Je kunt je croissants natuurlijk zelf maken, maar eerlijk gezegd vind ik zelf afbakken veel makkelijker. Zelf croissants maken kost veel tijd, aangezien je deeg enige tijd moet rijzen. Qua vegan croissants in de supermarkt kun je kiezen voor de afbakcroissants van AH Basic of het deeg van Jumbo huismerk (zowel de normale als de Super croissants zijn vegan). Ook het deeg van Delicious Home, te koop bij de Aldi, is vegan. Ik rol altijd drie normale, en de overige drie besmeer ik met chocopasta voor ze de oven in gaan. “Homemade” chocolade croissants!

Afbakbroodjes

Niet heel spannend, maar als je gek bent op crunchy eten zijn afbakbroodjes gewoon altijd goed. Ik koop zelf gewoon een zak met kleine gemengde afbakbroodjes. Ik heb sinds januari trouwens bijna geen zoet broodbeleg gegeten (in ieder geval thuis niet), dus misschien is dit wel een moment om even te zondigen met hagelslag en schuddebuikjes.

Taart

Ik houd erg van taart, maar voor Pasen mag het wel wat makkelijker en minder tijd kosten. De Dr. Oetker Cheesecake (deze) met kruimelbodem taart is vegan, als je de ingrediënten die je toe moet voegen wat aanpast. In plaats van Mon Chou en creme fraîche voeg je Alpro Go On toe, en de boter vervang je door vegan boter (Albert Heijn heeft nu van het eigen merk vegan boter). De eieren had ik de vorige keer weggelaten, dat werkt ook goed.

Update: Ik heb een paar Albert Heijns afgezocht, maar kon deze niet meer in het assortiment vinden (misschien dat andere supermarkten hem wel hebben). Ik ga nu de Bagels&Beans cheesecake maken, dat recept vind je hier. Hopelijk gaat dat lukken zonder eieren!

Paasbrood

Vorig jaar had ik al een recept gedeeld voor een vegan, glutenvrij paasbrood. Klik hier voor het recept. Dit jaar heb ik vegan paasbrood kunnen vinden bij de Ekoplaza! Ook nog voor de helft van de prijs. Deze ligt nu in de vriezer, hopelijk smaakt hij. Ik kan hem online niet vinden, maar misschien hebben ze hem wel in de winkel.

Scones

Vorig jaar deelde ik dit scones recept. Ik houd erg van scones, het liefst eet ik ze met veel cream, wat je maakt door koude kokosmelk uit blik op te kloppen. Ook dit jaar staan ze weer op het menu!

Hartig

Ik houd erg van zoet, maar mocht je voor iets anders willen gaan, denk dan eens aan scrambled eggs. Dit maak je door (uitgelekte) tofu te roerbakken en er wat zwart zout (ook wel kala namak genoemd) doorheen te doen. Doe hier wat kruiden doorheen, bijvoorbeeld kurkuma, en voeg toe wat je lekker vindt, bijvoorbeeld ui en zongedroogde tomaten en olijven. Of je maakt gewoon simpele avocado op toast, op smaak gebracht met bijvoorbeeld Chipotle-saus. Denk ook eens aan een lekkere (koude) soep, bijvoorbeeld de aardbeien-gazpacho die ik vorig jaar maakte.

Hopelijk heb je nu wat ideetjes voor een vegan paasfeest. Alvast een fijn Pasen gewenst!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *