Het dagelijkse leven van een vegan

Vegan on a Budget: Tortillataart

Vegan on a Budget: Tortillataart

Degenen die mij kennen weten dat ik ontzettend veel van Tex Mex houd. Nou denk ik niet dat deze vegan tortillataart een Mexicaans of Tex Mex recept is, maar lekker is het zeker! Dit gerecht leent zich ook erg goed om kliekjes te gebruiken (hebben jullie Best Leftovers Ever op Netflix al gezien? Aanrader!). Door Mexicaanse kruiden te gebruiken tover je je restjes om tot een heerlijk Tex Mex feest. Hieronder vind je het stappenplan.

 

Mijn kliekjes en de kruiden die ik gebruikt heb. Je hebt natuurlijk tortilla’s nodig, tomaten, ui en groenten. De kaas, avocado’s en koriander heb ik als topping gebruikt. Qua kruiden heb ik paprikapoeder, organo, cayennepeper, komijnzaad, zout en knoflookpoeder gebruikt.

Links zie je de ui, knoflook, peper met de kruiden in de pan. Rechts met de tomatensaus erbij. Dit is nog iets te droog.

De tortillataart before and after de oven!

En klaar! Geserveerd met avocado, koriander en limoen. Eet smakelijk!

 

Vegan tortillataart

Mexicaans gerecht, ideaal om met kliekjes te maken. 

Course Main Course
Cuisine Mexican
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 3 porties

Ingredients

  • 5 tortilla's
  • 350 ml passata/gezeefde tomaten
  • 200 gram vegan gehakt
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 3 tomaten in stukjes gesneden
  • 1/2 kopje mais
  • 1 kopje bonen
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 200 gram geraspte kaas
  • 200 gram Violife greek white block
  • 2 avocado's
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 1 theelepel mild paprika poeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel suiker

Instructions

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een grote wokpan. Snijd ondertussen de rode ui, peper, tomaat en andere kliekjes in stukjes als je deze hebt. 

  2. Als de olie heet is doe je je al je kruiden, behalve de suiker in de wokpan. Mix dit goed. 

  3. Nu kun je je ui, knoflook (uit de knoflookpers) en rode peper in de pan doen. Als je koriander gebruikt kun je nu ook de steeltjes fijn snijden en in de pan doen. Zet nu ook de oven aan op 200 graden celsius.

  4. Na een paar minuten kun je je gehakt, tomaten, en andere kliekjes erbij doen, totdat dit goed doorbakken is. 

  5. Dan voeg je de passata toe. Het moet een beetje nat blijven, dus voeg eventueel wat meer toe. Proef dit en voeg eventueel meer kruiden en de suiker toe als je wilt. Laat dit nu even sudderen.

  6. Nu leg je de eerste tortilla op een bakplaat of in een bakvorm. Hier bovenop komen de bonen. 

  7. Nu leg je de tweede tortilla erbovenop, hierop leg je de mais. 

  8. Nu leg je de derde tortilla erop, hierop komt de eerste laag saus. Herhaal dit totdat je geen saus of tortilla's meer over hebt. Let op, doe geen saus op de laatste tortilla.

  9. Beleg je laatste tortilla met kaas. Ik gebruikte de vegan geraspte kaas van de AH en de Violife White Block. 

  10. Nu kan je tortilla taart in de oven, ongeveer 10-15 minuten op 200 graden celsius. Houd de taart goed in de gaten, zorg ervoor dat de randen niet verbranden. 

  11. Nu haal je de taart uit de oven. Beleg met toppings zoals cream cheese, koriander, avocado en een schijfje limoen. Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *