Het dagelijkse leven van een vegan

Vegan glutenvrij paasbrood

Vegan glutenvrij paasbrood

Hallo allemaal! Het is weer bijna Pasen. Ik zag een tijdje terug dat Lidl glutenvrij paasbrood verkocht, maar helaas zat hier ei in. Maakt niet uit, dan maken we toch lekker zelf ons eigen paasbrood?

Voor dit recept gebruik ik een aangepast recept van Focusonfoodies.nl. In dit recept wordt ook ei gebruikt, maar dit kun je makkelijk vervangen door 1 cupje appelmoes. Ook kun je proberen om 1 eetlepel chiazaad vijf minuten te laten weken in water. Ik vind appelmoes hier het lekkerst, aangezien dit ook lekker zoet is. Je proeft de appelmoes overigens niet in het brood.

Verder gebruik ik kant-en-klaar amandelspijs van Dr. Oetker, dit is te vinden bij de bakproducten in de supermarkt. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen spijs te maken, dit recept is ook te vinden op de website Focusonfoodies.nl.

Ik had het niet verwacht, maar ik vind dit paasbrood echt lekker. Het brood heeft iets weg van bananenbrood, maar dan net iets luchtiger. Ik kan je wel aanraden het brood goed te vullen met het spijs, dat maakt het nog lekkerder.

Hier zie je goed dat het brood net wat luchtiger is dan bananenbrood. 

Eet smakelijk en een fijne Pasen!

Vegan glutenvrij paasbrood

Ingredients

  • 225 Gram Glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 7 Gram Droge gist 1 zakje
  • 3 Gram Bakpoeder
  • 110 Ml Vegan melk
  • 50 Gram Kokosolie
  • 20 Gram Suiker
  • 1 Cupje Appelmoes
  • Rasp van 1 Citroen
  • 100 Gram Rozijnen
  • 150 Gram Amandelspijs

Instructions

  1. Laat de rozijnen minimaal een kwartier wellen.

  2. Meng het meel, de gist, suiker, bakpoeder en citroenrasp. 

  3. Smelt de kokosolie en mix dit met de melk. Voeg dit toe aan de droge ingredi├źnten. 

  4. Mix hier nu de appelmoes door. 

  5. Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze toe. 

  6. Mix het geheel goed, met een mixer of een vork. 

  7. Vul nu de helft van een cakeblik met het mengsel. Doe hier de amandelspijs op (je kunt gewoon stukjes afsnijden en deze erop leggen), en doe nu de andere helft van het mengsel hier bovenop.

  8. Bedek het brood met een handdoek en laat het rijzen voor 30 minuten. 

  9. Verwarm de oven op 190 graden Celsius en bak het brood in ongeveer 30 minuten. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *