Het dagelijkse leven van een vegan

Update vanuit Leeds!

Update vanuit Leeds!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update gegeven heb, sorry! Ik was druk bezig met inpakken en voorbereidingen treffen voor mijn Exchange semester. Inmiddels ben ik nu zo’n twee weken hier, en het bevalt goed!

De foto rechts was mijn laatste maaltijd in Nederland haha. Wel jammer dat McDonald’s de veggie burger uit het assortiment gehaald heeft, ik was fan.

De foto links is de eerste foto die ik maakte in Engeland! Ik vloog rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Leeds, mijn universiteit ligt zo’n 10 minuten van het vliegveld af, dus dat is wel fijn. Ik werd zelfs opgehaald op het vliegveld door studenten. Helaas hoor je natuurlijk wel veel vliegtuigen voorbij komen hier, maar ik raak eraan gewend.

 

 

 

 

 

 

 

Hierboven wat plaatjes van het centrum van Leeds. Mooi he? Ik was er nog nooit geweest voordat ik hier ging studeren, dus ik wist ook niet echt wat ik kon verwachten. In Leeds heb je verschillende oude markthallen, die zien er dus ongeveer zo uit. Daarnaast is Leeds ook veel groter dan ik had verwacht, het station is het op drie na drukste station van heel Engeland.

Koffie bij Grub & Grog shop
De salade van de High tea

Ik ben natuurlijk al op verkenning gegaan. Via de de app Too good to go kun je eten kopen van restaurants of supermarkten dat anders weggegooid zou worden, dat had ik gedaan (dat zie je hieronder). Het eetcafé zat in het financiële district van Leeds, en vanuit daar ben ik naar de TK Maxx gelopen (mijn favoriete winkel!). Onderweg kwam ik in een kunstbuurt terecht, waar ik een latte dronk. Ik ben er inmiddels achter dat “latte macchiato” hier warme melk met een theelepel espresso betekent. Je moet dus of een “cafe latte” bestellen, of gewoon een cappuccino, wat ik hier maar gedaan heb.

Verder hadden we een high tea met alle internationale studenten. Ik had van tevoren aangegeven dat ik vegan was, dus hadden ze een salade voor me gemaakt. Ik was een beetje teleurgesteld aangezien er allemaal lekkere cakejes op tafel stonden, maar bij nader inzien was mijn salade best lekker.

Salade van Sesame Bar, via TGTG

 

 

Hierboven zie je de salade die ik gekocht had via Too good to go, het was veel, en dat voor ongeveer drie euro. Dat ga ik dus vaker doen haha. Ik had ook nog een winkel opgezocht die voornamelijk vegan dingen verkoopt, deze winkel heet Out of This World en ligt vlakbij het treinstation. Ik ben nog steeds op zoek naar kikkererwtenmeel, helaas hadden ze dat daar ook niet. Ze hadden wel vegan (en glutenvrij) gebak, ik nam een stukje Oreo taart. Rechts op de foto een klassieker, geroosterd brood met chocopasta, pindakaas en banaan.

 

Links zie je bewijs dat het hier niet 24/7 regent. Het lijkt alleen te regenen als ik mijn camera meeneem om mooie foto’s te maken ;). Verder hadden we het laatste weekend van intro-week filmavond op vrijdag, zaterdag en zondag. We keken Up!, Shrek en Harry Potter. Ik kreeg ook zin in pepernoten, dus die bakte ik. Ik heb gewoon een normaal recept gebruikt, maar dan vegan boter en melk gebruikt. Gelukkig hadden ze hier Ground Spice, dat lijkt erg op speculaaskruiden. Helaas geen bruine basterdsuiker, dus ik heb caster sugar gebruikt. Ze waren wat aan de grote kant, maar iedereen vond mijn “Dutch cookies” lekker! Iemand vroeg zelfs om het recept. Ook gingen we met alle internationale studenten wandelen. Het was koud en nat, maar wel gezellig.

Dan nog typisch studentenvoedsel en één culinaire maaltijd bij Global Tribe Café. Dit café heeft veel vegan opties en is betaalbaar voor UK begrippen, een aanrader dus. Ik heb nog meer eettentjes op mijn Google maps opgeslagen, hopelijk heb ik de volgende weken tijd om die ook uit te proberen. Ik ga morgen naar de Aldi, ik ben benieuwd naar de vegan opties daar.

Dit was ook tijdens de intro week, waar je je in kon schrijven om met blindengeleidehonden te knuffelen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! De hond die niet op de grond ligt was de slimste van het stel, op een gegeven moment pakte hij mijn telefoon van de grond en liep ermee weg haha. De mensen die dit georganiseerd hebben zijn van Guide Dogs UK, de Engelse versie van het KNGF. Ze doen dit ieder jaar om geld op te halen.

Deze week zijn de lessen echt begonnen. Tot nu toe bevalt alles goed, ik vind alles interessant. Het sluit ook goed aan op de vakken die ik al heb gehad in Nederland. Een groot verschil is dat deze universiteit (Leeds Trinity University) meer workshops dan lectures heeft, en je dus ook meer praktijkgericht bezig bent. Dat is natuurlijk heel handig als je bijvoorbeeld wilt weten hoe je een social media kanaal goed op kan zetten.

Verder heb ik nog niet echt plannen. Er is deze zaterdag een vegan markt, misschien dat ik daar even heen ga. En anders blijf ik gewoon lekker hier op de campus, er moet natuurlijk ook gestudeerd worden.

Tot de volgende keer!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *