Het dagelijkse leven van een vegan

Smeuïge carbonara pasta

Smeuïge carbonara pasta

Het eerste recept uit het kookboek van Bosh! is deze heerlijke creamy carbonara pasta. Ik zag een filmpje van dit recept en ik wist meteen dat ik dit kookboek wilde hebben. Dit kookboek is geschreven door Henry Firth en Ian Theasby en staat vol met mooie foto’s en lekkere recepten. Daarnaast is het boek ook heel fijn ingedeeld, zo is er een sectie met recepten die snel klaar zijn. Dit is gelijk het eerste recept uit deze sectie. Nu is 60 minuten in de keuken staan natuurlijk niet super kort, maar je kunt natuurlijk ook meerdere porties maken en deze invriezen. Ik vond het in ieder geval de moeite waard!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit de “originele” carbonara pasta geprobeerd heb. Als ik pasta eet, eet ik deze het liefst met rode saus en veel groenten. Aangezien ik toch veel tofu overhad, leek me recept wel geschikt om eens te proberen. En dat was een goed idee! Soms zijn witte sauzen wat zwaar, maar deze blijft heel licht en makkelijk verteerbaar. Ook ideaal dus als je hierna nog iets actiefs wilt gaan doen, zoals sporten. Ik at deze pasta na het sporten, wat ook ideaal is. Van pasta weet iedereen wel dat er veel koolhydraten inzitten (ongeveer 30 gram per 100 gram spaghetti), maar ook tofu is erg gezond voor sporters met 12 gram eiwit per 100 gram. Koolhydraten geven je dus energie, eiwitten vormen de bouwstenen voor je spieren. Dit is dus een prima gerecht voor of na het sporten.

Eet smakelijk en sport ze!

 

Carbonara pasta

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4 personen

Ingredients

  • 6 grote paddestoelen bijvoorbeeld portobello's
  • 5 theelepels sojasaus
  • 20 milliliter ahornsiroop
  • 20 milliliter appelazijn
  • 20 milliliter olijfolie
  • 130 gram cashewnoten
  • 5 tenen knoflook
  • 190 milliliter vegan melk
  • 10 gram edelgistvlokken
  • 150 gram tofu
  • 300 gram spaghetti
  • 125 gram doperwten
  • 1 handje rucola

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. Snij de champignons in dunne plakjes. Doe hierna de sojasaus, ahornsiroop, appelazijn en olijfolie in een kom en meng goed. Doe de plakjes champignons in deze saus en laat deze even zo staan. 

  3. Kook water, doe de cashewnoten hierin en kook deze voor 15 minuten.

  4. Haal de champignonplakjes nu uit de saus en leg ze op een bakplaat of ovenschaal. Voeg hier de tenen knoflook aan toe en doe de rest van de saus eroverheen. Bak deze in de oven voor ongeveer 25-20 minuten. 

  5. Laat de cashewnoten nu uitlekken en doe ze in een foodprocessor of blender. Voeg hier de tofu, vegan melk en edelgistvlokken aan toe. Blend tot een mooie crème.  

  6. Kook de pasta nu gaar en voeg hier de doperwten aan toe (als deze nog moeten koken). Giet de pasta en doperwten af, maar laat een laagje water in de pan zitten. 

  7. Doe de crème nu bij de pasta en doperwten in de pan. Voeg de champignons toe en serveer met rucola. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *