Het dagelijkse leven van een vegan

Rose Latte (valentijnsrecept)

Rose Latte (valentijnsrecept)

Een heerlijke, warme drank, die dankzij zijn kleur perfect is om aan je lover te serveren op Valentijn. 

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik begin een aantal dingen toch erg te missen in deze lockdown. Het meeste mis ik reizen, en dan met name de stamrestaurants en -barretjes die ik vaak op mijn tripjes bezoek. Ik ga regelmatig naar Londen, en heb hier dan ook m’n vaste prikkies. Zo breng ik geen bezoek aan Notting Hill zonder etentje bij Farm Girl. Farm Girl zit op meerdere plekken in Londen, en ook al sta je vaak buiten in de rij, toch vind ik het een aanrader. Het menu is geïnspireerd op de Australische keuken, en het is een mix van healthy, lekker, en superfoods. Denk aan avocado toast, maar ook aan pannenkoeken met kokoscrème en zure kersen.

Deze rose latte is een variatie op bulletproof koffie, bedacht door de oprichtster van Farm Girl. De originele bullet koffie is koffie met boter en MCT olie. Volgens de bedenker geeft deze koffie een mentale kick en zit je na het drinken ervan weer vol energie. Ik merk vooral dat de olie de koffie iets fijner laat smaken, het wordt er iets zachter van. De zogenaamde voordelen neem ik persoonlijk met een korrel zout.

Gelukkig is deze variant volledig vegan, ik gebruik namelijk kokosolie. Voor de melk gebruik ik Oatly barista, mijn favoriete melk die je makkelijk kan opschuimen. Opgeschuimde melk maakt deze drank wel af, vind ik. In deze latte zit geen koffie, maar je kunt natuurlijk altijd een espresso toevoegen als je daar behoefte aan hebt. Fijne Valentijn!

Rose Latte

Warme rozendrank 

Servings 1 kop

Ingredients

  • 1 kop plantaardige melk eventueel baristamelk
  • 2 theelepels rozenwater
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1 theelepel kokosolie
  • rozenblaadjes ter decoratie

Instructions

  1. Doe 3/4 van je melk in een pan. Warm even op en doe het rozenwater, vanille-extract en zeezout erin. Roer nu goed. 

  2. Als dit goed is opgewarmd, kun je dit in een mok doen en de kokosolie erin doen. Doe nu de resterende 1/4 kop melk in je melkopschuimer en schenk over je rozendrank. Eventueel kun je nog wat rozenblaadjes in je latte doen ter decoratie. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *