Fluffy proteïne pannenkoeken

Deze proteïne pannenkoeken zijn perfect om te eten voor of na het sporten! Eet ze ongeveer een uur voor het sporten of binnen een half uur na het sporten, dan heb je het meeste aan de proteïne die er in zit. Qua proteïnepoeder kun je kiezen wat je wilt, een neutrale of eentje met een smaakje. Ik heb het zelf geprobeerd met soja proteïne en Silverback proteïne met appel-kaneelsmaak. In deze pannenkoeken vind ik soja lekkerder, aangezien je dan zelf de smaak kunt bepalen door toppings erop te doen. Silverback appel-kaneel vind ik super lekker in een shake, maar niet in pannenkoeken. De smaak verandert ook door het opwarmen. Maar je kunt natuurlijk experimenteren en kijken wat je zelf lekker vindt!
Houd er ook rekening mee dat door de hitte de aminozuren in proteïne kunnen afbreken. Het beste is nog altijd om je poeder koud te eten, bijvoorbeeld door het later aan havermoutpap toe te voegen of gewoon een shake te drinken. Zie de proteïne in deze pannenkoeken dus meer als een extraatje, aangezien je niet zeker weet of de samenstelling van het poeder nog optimaal is.
Qua toppings kun je eindeloos variëren, op een gezondere dag kun je denken aan pindakaas-banaan, aardbei-cacao, vegan cream cheese en bosbessen, mango-munt of sinaasappel-amandel. Voor wat hartige pannenkoeken kun je denken aan vegan plakjes worst met kaas, of avocado met pittige saus. Bij de Albert Heijn hebben ze sinds kort ook vegan feta van het merk Violife, hiermee kun je ook meer speciale combinaties maken zoals feta-vijg en feta-spinazie. Ook kun je denken aan groene asperges-granaatappel, of zelfs vegan kipstukjes met spinazie-roomsaus. Als je zoekt op “pancake toppings” kom je lijsten tegen met wel 100 ideeën, die je zelf kunt veganizen.
Mijn favoriet blijft toch wel pindakaas-banaan, maar voor de foto’s had ik mijn pannenkoeken belegt met yoghurt, La Vida chocopasta van de Ekoplaza (ook met extra proteïne!) en aardbeien, banaan en blauwe bessen. Erg lekker, maar ook wat veel. Dit is wel het ultieme cheat-ontbijt, even wat anders dan havermout met fruit. Heerlijk om jezelf of anderen te verwennen. Eet smakelijk!
Proteïne pannenkoeken
Ingredients
- 30 gram proteïnepoeder
- 200 gram meel (boekweit)
- 400 milliliter plantaardige melk
- 1/2 theelepel baking soda
- 2 eetlepels Alpro go on of andere dikke yoghurt
Instructions
-
Meng het meel, het proteïnepoeder, baking soda en de plantaardige melk.
-
Roer dan de Alpro erdoor. Het mengsel moet zo dik zijn dat je het met een lepel in de pan moet doen.
-
Verwarm een pan met plantaardige olie en doe het mengsel in de pan met de lepel. Als het in de pan ligt kun het mengsel verdelen met de lepel en er een ronde pannenkoekvorm van maken. Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten per kant.
-
Doe er nu toppings op, zoals de yoghurt, pindakaas, bananen, of chocopasta (van het merk La Vida, bij de Ekoplaza) met aardbeiden.