Het dagelijkse leven van een vegan

Dadar gulung

Dadar gulung

Hallo allemaal! Ik zeg regelmatig dat ik een voedsel-racist ben. Ik houd erg van eten, zolang het niet te onbekend is. Je hoeft mij ook geen super pittig eten te geven, ik houd er gewoon niet zo van. Een klein beetje “wat een boer niet kent, dat eet hij niet”, zeg maar. Toch ben ik de laatste tijd meer bezig om voor mij onbekende dingen te proberen. Toen ik dit recept voorbij zag komen, wilde ik het graag proberen. Dadar gulung zijn Indonesische pannenkoekjes. De groene kleur komt door het gebruik van pandan bladeren (oke, en het aroma, dat ook dienst doet als kleurstof).

Deze pannenkoekjes zijn makkelijk te maken en smaken heerlijk. Door de kokosvulling zijn ze erg zoet. Je kunt eventueel wat minder suiker gebruiken, dan zijn ze ook wat gezonder.

Probeer de pannenkoeken trouwens als een wrap te vouwen; eerst de zijkanten naar binnen, vervolgens rol je ze van beneden naar boven op. Als je ze warm wilt houden kun je ze in de oven zetten.

Ik vond dit gerecht een succes, deze pannenkoekjes liggen nu standaard bij mij in de vriezer. Je kunt ze best lang bewaren, mijne liggen er nu 2 maanden in (en smaken nog prima). Dit is ook erg handig als back-up snack, wanneer je bijvoorbeeld naar een verjaardag moet.

Ik vond dit voor mij onbekende recept een succes, hopelijk kan ik binnenkort nog wat meer onbekendere gerechten met jullie delen!

Dadar gulung

Veganistische flensjes met kokosvulling

Course Snack
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Servings 15 flensjes

Ingredients

Flensjes

 • 250 gram bloem
 • 400 milliliter kokosmelk
 • 200 milliliter water
 • 10 milliliter pandan aroma
 • groene kleurstof

Vulling

 • 150 gram kokosrasp
 • 95 gram bruine suiker of palmsuiker
 • 200 milliliter water
 • 4 pandan bladeren

Instructions

Vulling

 1. Breng het water samen met de suiker en de pandan bladeren aan de kook.

 2. Wanneer de suiker is opgelost doe je de kokosrasp erbij. 

 3. Vermeng alles goed en laat het 5 minuten staan op laag vuur. Verwijder hierna de bladeren.

Flensjes

 1. Doe alle ingredi├źnten in een beslagkom en mix dit goed tot een glad beslag. Voeg de kleurstof toe als je je flensjes een diep groene kleur wilt geven.

 2. Doe een beetje olie in een pan en bak de flensjes zo dun mogelijk. Je moet ongeveer 15 flensjes uit je beslag kunnen halen. 

 3. Vul de minst mooie kant van je flensje nu met het kokosmengsel. Vouw het flensje als een envelop; op 1/3 van de onderkant verdeel je 2 eetlepels van de vulling. Nu vouw je onderkant om. Vervolgens vouw je de linker- en rechterkant naar binnen. Nu rol je je flensje helemaal op, vanaf de onderkant. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *