Het dagelijkse leven van een vegan

Cinnamon rolls

Cinnamon rolls

Deze cinnamon rolls hebben doordat ze twee keer moeten rijzen wel wat tijd nodig, maar ze zien er super mooi uit (en smaken ook nog eens zo). Dit is een echte treat yourself snack, want echt gezond zijn ze niet. Maakt niet uit, zeker niet in het weekend of op vakantie.

Ik serveerde ze met sojayoghurt. Verder is de topping die je ziet op de cinnamon rolls ook yoghurt, met wat kleurstof dat ik online besteld heb. Het bord komt trouwens van TK Maxx, mooi he? De kom en het bestek heb ik tweedehands gekocht, lekker kleurrijk.

Mooi zijn ze he? Ik vond de mijne alleen iets te droog smaken, ik maak de volgende keer wat meer boter- en kaneel-suikersaus, hopelijk zijn ze dan wat kleffer. Als je er iets van suikerstroop op doet, bijvoorbeeld agavestroop, worden ze ook iets kleffer.

Ik kan me voorstellen dat deze het ook goed doen op verjaardagen, bijna iedereen houdt wel van cinnamon rolls. Zeker als je ze op een kleurrijk bord serveert met slagroom of yoghurt in dezelfde kleuren, ziet het er super feestelijk uit.

Veel bakplezier!

Cinnamon rolls

Prep Time 35 minutes
Cook Time 27 minutes
Total Time 1 hour 2 minutes
Servings 10 rollen

Ingredients

Voor het gist

 • 125 milliliter warm water
 • 5 gram suiker
 • 8 gram droge gist (1 pakje)

Voor het deeg

 • 430 gram meel
 • 70 gram vegan boter
 • 125 milliliter ongezoete amandel melk
 • 70 gram rietsuiker
 • 6 gram zout

Voor de vulling

 • 110 gram rietsuiker
 • 10 gram kaneel
 • 50 gram gesmolten boter

Voor de frosting

 • 50 gram boter
 • 25 gram bruine suiker

Instructions

 1. Pak een grote ovenschaal (ongeveer 20x30 centimeter).

Voor het gist: Doe in een kom het warme water, suiker en gist. Meng dit met elkaar en zet apart voor ongeveer 7 minuten.

Voor het deeg: Doe 330 gram van het meel in een grote kom.

 1. Smelt nu de boter in een pan, als deze gesmolten is zet je het gas uit en voeg je de amandelmelk, de suiker en het zout toe. Het mengsel moet lauwwarm zijn; als dit zo is kun je het gist toevoegen, anders moet je het nog even af laten koelen.  
 2. Schenk het gist-mengsel nu over het meel en meng met een houten lepel voor ongeveer 15 seconden. 
 3. Voeg nu de resterende 100 gram van het meel toe. Mix met een lepel. Doe nu een beetje olie op je handen en kneed het deeg. Het moet goed plakkerig worden. Leg het deeg hierna op een werkblad. Dit werkblad moet een beetje bestrooid zijn met bloem. 
 4. Kneed het deeg op het werkblad totdat het niet meer plakt, ongeveer 4 minuten. Het mengsel moet elastisch worden. Als het plakkerig wordt, voeg je een beetje meel toe. Maak een bal van het deeg.
 5. Pak een kom en voeg een beetje olie toe, doe de bal hierin. Zorg ervoor dat de bal helemaal bedekt is met de olie. Doe nu plastic folie over de kom en zet deze in de oven met het licht aan of een andere warme omgeving voor 1 uur. 


 6. Maak nu de kaneel-vulling. Mix de suiker en de kaneel. 


 7. Maak nu de saus: smelt de boter in een pan. Doe de helft van de gesmolten boter in een andere kleine kom. Doe nu de bruine suiker bij de boter die nog in de pan zit. Verspreid dit in de ovenschaal die je in het begin gepakt hebt. 


 8. Doe een beetje bloem op je werkblad, pak de bal deeg uit de oven en rol hem uit, ongeveer 25x50 centimeter. 
 9. Pak nu een kwast en smeer de overgebleven boter op het deeg. Doe hier de kaneel-suikervulling bovenop. 
 10. Rol nu het deeg op, bij de korte kant van de rechthoek. Snij deze rol in 10 ongeveer stukken. 


 11. Doe deze rollen nu in de ovenschaal. Doe hier plastic folie op en laat dit rijzen voor 45 minuten in de oven met het licht aan. 


 12. Haal ze er nu uit en zet de oven aan op 180°C. 

 13. Haal het plastic eraf en bak de rollen voor ongeveer 25 minuten, ze moeten licht gouden plekjes krijgen. 
 14. Laat ze even afkoelen. Je kunt ze nu serveren met wat je wilt, bijvoorbeeld Alpro slagroom, vegan yoghurt of bijvoorbeeld stroop. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *