Het dagelijkse leven van een vegan

Bananenbrood deel 2

Bananenbrood deel 2

IMG_4117[1]

Ja, ik heb al eens eerder een heerlijk recept gedeeld voor bananenbrood (http://wateenveganeet.nl/smeuig-bananenbrood/), maar dit recept MOET ik gewoon ook met jullie delen!

Momenteel kan ik helaas niet zo veel bakken of lekker kokkerellen, aangezien ik hier in Leeds simpelweg niet zo veel tools heb. Zo heb ik geen ovenplaat of bakblik. Ik heb niet eens een spatel of soeplepel om iets uit de pan te halen, dat wordt gewoon lekker geïmproviseerd.

Verder is alles hier duur. Vooral fruit en groenten, die ik normaal bij de plaatselijke Turkse supermarkt haal, zijn hier meer een luxeproduct. Ook ligt de supermarkt op zo’n 15 minuten lopen, wat niet heel ver is, maar je kunt geen zware dingen meenemen.

Het andere bananenbrood had vrij veel ingrediënten. Dit recept komt uit het boek Isa does it van Isa Moskowitz. Ik heb dit boek gevonden bij een tweedehandswinkel voor twee pond vijftig (ongeveer 3 euro), geen geld dus. Ik heb het recept nog iets simpeler gemaakt, maar hij is heerlijk! Luchtig maar niet té. Het andere bananenbrood recept was meer een smeuïg brood, deze is weer heel anders. Net wat je lekker vind dus!

In dit bananenbrood zit trouwens geen suiker, het zou dus ook als ontbijt(koek) kunnen dienen!

IMG_4120[1]

Recept: Bananenbrood

Maakt: 1 cakeblik

Tijd: 1 uur en 10 minuten, waarvan 55 minuten oventijd

 

Wat heb je nodig:

Oven en bakblik

3 rijpe bananen

2 eetlepels olie (ik gebruikte olijfolie)

1/3 cup (80 ml) vegan melk

1 theelepel vanille extract (let op dat deze vegan is, dat zijn ze niet allemaal namelijk!)

1 1/2 cup (195 gram) bloem

3/4 theelepel bakpoeder of baksoda

3/4 theelepel zout

3 eetlepel cacao poeder

6 eetlepels gekookt water

 

Instructies: 

Zet de oven aan op 180°C. Stamp de bananen fijn in een grote kom, doe hier de olie, melk en vanille bij en mix goed.

Doe nu de bloem, bakpoeder of baksoda en zout erbij. Roer door, maar niet té.

Doe nu een beetje van het beslag (ongeveer 1 kopje) in een andere kom. Pak nu een beker en mix hierin het cacaopoeder samen met 3 eetlepels heet water. Roer met een vork, tot al het cacaopoeder goed gemixt is.

Doe nu het chocolade mengsel bij het beetje beslag, zodat je 1 kom met veel normaal beslag hebt en een klein beetje chocolade-beslag.

Voeg nu 3 eetlepels heet warm bij het normale beslag.

Nu kun je je bakvorm erbij pakken en gaan mixen. Doe het normale beslag en het chocolade beslag om en om in de bakvorm. Op het einde pak je een mes of satéprikker en roer je het beslag door, zodat je een “marble” effect creëert.

Bak het bananenbrood nu voor 55 minuten. Je kunt een satéprikker erin stoppen, als er geen beslag meer aan zit is hij gaar.

 

Eet smakelijk!

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *