Het dagelijkse leven van een vegan

Aardbeien gazpacho

Aardbeien gazpacho

Met dit heerlijke weer wil ik (en ik denk jullie ook) eigenlijk alleen maar tot laat in de avond buiten BBQ’en. Deze aardbeien gazpacho is supersnel te maken waardoor het een ideaal voor- of bijgerecht is voor bij de BBQ. De ingrediënten kun je ook allemaal bij de supermarkt halen, dus je kunt hem zelfs last-minute nog in elkaar flansen. Ook wanneer je bij anderen gaat eten kun je dit gerecht makkelijk meenemen en daar serveren.

Ik had overigens nog nooit gazpacho gegeten, laat staan aardbeien gazpacho. Maar toen ik dit recept in het kookboek Vegan bowl attack! zag staan, wilde ik het meteen proberen. Ik dacht eerst dat aardbeien het hoofdingrediënt waren, maar er zitten net zoveel tomaten als aardbeien in. Ook zitten er nog meer hartige ingrediënten in, zoals paprika en ui. Wanneer je de soep eet, proef je eerst het zoete van de aardbeien en dan pas het hartige. Een hele aparte combinatie die ik zelf nooit had bedacht, maar die wel super lekker is! Daarnaast zijn groenten en fruit natuurlijk heel gezond, dus deze gazpacho is een echte win-win.

Ik at de gazpacho als lunch, met een salade en gegrilde ananas als bijgerecht. De gazpacho vult vrij goed, dit was echt een prima lunch.

Aardbeien gazpacho

Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 3 kommen

Ingredients

  • 1 komkommer geschild en in stukjes
  • 225 gram aardbeien uit de diepvries
  • 225 gram tomaten in stukjes
  • 1 paprika in stukjes
  • 1 kleine rode ui in stukjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 teen knoflook geperst
  • beetje zout
  • beetje zwarte peper
  • 10 gram verse basilicum
  • Paar verse aardbeien voor de garnering

Instructions

  1. Simpeler kan het niet; snij alles fijn en doe het in de blender. Zet het in de koelkast zodat de soep lekker koel is wanneer je hem serveert. Eventueel kun je hem met aardbeien garneren. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *